Hand Finished Shoes 

Wat is Hand Finished?

Hand Finished wil zeggen dat uw schoenen geheel met de hand worden gekleurd. Door middel van hand finishing  is het mogelijk om uw schoenen geheel te personaliseren.

We beginnen het kleurproces met mengen van de kleuren, Dit kunnen er 2 zijn, maar het zouden er ook zo maar 7 of 8 kunnen worden. Dit is geheel afhankelijk van het te bereiken eindresultaat. Tijdens het kleuren van een paar schoenen worden er verschillende technieken en hulpmaterialen gebruikt. Door het toepassen van contrasten ontstaat er diepte werking en zo zal het uiteindelijke effect worden versterkt. Het resultaat is een paar unieke schoenen waar er geen 2e paar van bestaat!

MioTinto

Unique Icons

MioTinto schoenen worden volledig met de hand gemaakt in Italie en vervolgens met de hand gekleurd in Nederland. Dit geheel naar wens van de klant. Er is keuze uit 9 modellen, 16 maten en 34  standaard kleuren die onderling gecombineerd kunnen worden. Mocht de gewenste kleur er onverhoopt niet bij zitten dan kunt u naar wens een persoonlijkere kleur laten samenstellen welke bijvoorbeeld perfect matcht bij uw trouwpak of stropdas.

GREVE

Let's create a shoe that is unique to you

Speciaal voor de man met eigen wensen, een persoonlijke stijl én die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan is het ATELIER BY GREVE concept ontwikkeld. Een programma waarbij het mogelijk is zelf een exclusieve schoen samen te stellen.

ARTURO

Schoenen voor liefhebbers van perfectie

Arturo schoenen staan voor kwaliteit en ambacht. De schoenen worden volledig met de hand gemaakt bij een klein familiebedrijf in Italië waar vader en zoon samen de scepter zwaaien. Zij maken nog met veel liefde mooie schoenen, weten alles van materialen en hebben plezier in hun vak. Bij het maken van de schoenen wordt dan ook gebruik gemaakt van het mooiste leer. Ieder model is voorzien van een volledig lederen zool en tiphakken. De schoenen worden gemaakt volgens de "Blake" methode.