VAKMANSCHAP IS MEESTERSCHAP

Pieter Kattestaart

Derde generatie schoenmaker

Ik ben de derde generatie schoenmaker in onze familie. Mijn opa beoefende dit ambacht al in 1947. De liefde voor schoenen is mij met de paplepel ingegoten, ik ben letterlijk opgegroeid tussen de schoenen. Onze eigen schoenmakerij ben ik samen met mijn vrouw Saskia ruim 20 jaar geleden begonnen, in Amersfoort in een winkelcentrum. Na 8 mooie jaren werd dit centrum gesloopt en zijn we uit gaan kijken naar een andere vestigingsplaats. We werden verliefd op een pand in de Oudestraat en de beslissing was snel genomen. Kampen is een prachtige stad voor onze Ambachtelijke Schoenmakerij. Na 10 jaar met veel plezier mijn ambacht te hebben beoefend in het pand aan Oudestraat 113 zijn we uit het winkelpand gegroeid. Een nieuwe droom is een paar jaar geleden werkelijkheid geworden, namelijk onze eigen schoenenlijn Arturo. De beslissing werd genomen om een ander winkelpand te zoeken wat aan onze wensen kon voldoen. Nu zijn we sinds kort gevestigd op nummer 104 in de Oudestraat, slechts een 50 meter verderop.

Een nieuwe droom is een paar jaar geleden werklijkheid geworden, de overname van het Italiaanse schoenenmerk MioTinto. Handgemaakte leren herenschoenen welke door mij in Kampen met de hand worden gefinished. Dit geheel naar wens van de klant. Naast dat de schoenen in onze winkel worden verkocht vindt u zo ook bij diverse goede herenkledingzaken door heel Nederland.

Schoenmakersgilde
Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Schoenmakers Gilde. Een bijzondere club van ambachtslieden met als doel de kwaliteit in het vak te waarborgen. Alle leden zijn bewezen vakbekwaam en mogen de originele materialen van Van Bommel en Van Lier gebruiken.

Vakprijzen                                                                                                                                      In 2011 en 2012 heb ik meegedaan aan de strijd om de titel van Beste Schoenmaker van Nederland, met respectievelijk een tweede en eerste plaats. Daarbij heb ik ook meegedaan aan de Europeese Vakwedstrijd voor Schoenmakers. De ingezonden wedstrijdstukken worden beoordeeld door een vakjury, ze worden op 8 verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury was dit de reden om mijn inzending te bekronen met GOUD!

Ons klantenbestand is heel breed, eigenlijk door alle lagen van de bevolking heen. Dat komt ook omdat we in principe alles repareren. Van "goedkope" schoenen tot exclusieve merkschoenen en rijlaarzen, maar we verkopen ook lederwaren, sokken en wolprodukten. Die veelzijdigheid maakt het vak heel boeiend en afwisselend.

NIEUW

Nieuw in onze schoenmakerij zijn de tassen en portemonnees van MicMacBags 

De produkten van Micmacbags zijn ontworpen in Nederland en worden handgemaakt in India. Hoogwaardige en eerlijke lederwaren met een avontuurlijk verhaal. Geïnspireerd door de manier van leven van de Indiaanse stam Micmac. 

Micmacbags staat ervoor dat mooie producten alleen onder de juiste omstandigheden gemaakt dienen te worden. Daarom is de fabriek in India SA8000 gecertificeerd en garanderen zij de medewerkers een eerlijk loon, goede werkomstandigheden en arbeidstijden. Daarbij voldoet de tannery aan LWG-standaarden, dit betekend dat het leer gemaakt wordt aan de hand van strenge milieutechnische eisen'

Contact

Ambachtelijke Schoenmakerij Kattestaart  
Oudestraat 104, 8261 CV Kampen
Telefoon: 038 750 7310

  • Maandag    13:00-18:00
  • Dinsdag       09:00-18:00
  • Woensdag   09:00-18:00
  • Donderdag  09:00-18:00
  • Vrijdag         09:00-21:00
  • Zaterdag     09:00- 17:00