Sokken

Bij Schoenmakerij Kattestaart hebben we ook een passie voor sokken, móóie sokken! Good shoes, good socks, Happy Feet! 

Koop bij ons de sokken van Carlo Lanza, Sock my Feet, Heroes on Socks en Slopes and Town. In de winter verkopen wij ook sokken van 100% wol. Carlo Lanza heeft ook een prachtige collectie herensokken bestaande uit 70% merinoswol. 

Carlo Lanza sokken

Carlo Lanza is een luxe heren sokkenmerk voor de man die details belangrijk vindt. De sokken worden op traditionele wijze gemaakt door een Italiaans familiebedrijf. Zij hebben het maken van sokken min of meer tot kunst verheven en maken alleen gebruik van de beste stoffen.

De sokken bestaan voor 80% uit Egyptisch katoen. Katoen staat erom bekend uitstekend vocht te kunnen opnemen én huidvriendelijk te zijn. De sokken van Carlo Lanza zijn met de hand afgewerkt waardoor de sokken naadloos aanvoelen.

Ze hebben een fantastisch draagcomfort!

Sock my Feet

Sokken met de hipste, gewaagde en opvallendste fotoprints voor zowel dames als heren. Gemaakt met behulp van Turks vakmanschap. De fotoprints worden tot diep in vezel geprint door hun eigen deep-print techniek.

Steel de show zichtbaar met de sokken van Sock my Feet, het zijn echte 'headturners'.

De sokken zijn gemaakt van katoen afkomstig uit Egypte. 

Heroes on Socks

Twee keer per jaar lanceert Heroes on Socks een nieuwe collectie. De designer Darrin Umboh laat zich inspireren door werelddelen en culturen. Naast de vaste collectie voert Heroes on Socks unieke designs die slechts korte tijd verkrijgbaar zijn.

De designer sokken van Heroes on Socks worden duurzaam geproduceerd. De sokken zijn ontworpen in Amsterdam en geproduceerd in Italië. De sokken zijn van hoge kwaliteit en gaan langer mee dan de gemiddelde designsokken.

Slopes and Town

De sokken van Slopes and Town worden met zorg gemaakt, met het gebruik van natuurlijke bamboevezel en polyester van gerecyclede flessen. Enkele eigenschappen van bamboe kleding … Super absorberend en ademend, erg zacht en geschikt voor alle temperaturen.  

De sokken zijn vrij van schadelijke chemicaliën . De gerecyclede flessen in hun sokken zijn na consumptie gerecyclede PET flessen, verwerkt met de ReNEW recycling technologie. Dit verbruikt minder middelen (water, energie, etc.) dan de productie van nieuw polyester uit ruwe olie en uiteraard helpt dit de hoeveelheid plastic afval te verminderen.