Sokken

Bij Schoenmakerij Kattestaart hebben we ook een passie voor sokken, móóie sokken! Good shoes, good socks, Happy Feet! 

Koop bij ons de sokken van Carlo Lanza, Effio, Alfredo Gonzales en Slopes and Town. In de winter verkopen wij ook sokken van 100% wol. Carlo Lanza heeft ook een prachtige collectie herensokken bestaande uit 70% merinoswol. 

Carlo Lanza sokken

Carlo Lanza is een luxe heren sokkenmerk voor de man die details belangrijk vindt. De sokken worden op traditionele wijze gemaakt door een Italiaans familiebedrijf. Zij hebben het maken van sokken min of meer tot kunst verheven en maken alleen gebruik van de beste stoffen.

De sokken bestaan voor 80% uit Egyptisch katoen. Katoen staat erom bekend uitstekend vocht te kunnen opnemen én huidvriendelijk te zijn. De sokken van Carlo Lanza zijn met de hand afgewerkt waardoor de sokken naadloos aanvoelen.

Ze hebben een fantastisch draagcomfort!

Orange socks
Slopes and Town

De sokken van Slopes and Town worden met zorg gemaakt, met het gebruik van natuurlijke bamboevezel en polyester van gerecyclede flessen. Enkele eigenschappen van bamboe kleding … Super absorberend en ademend, erg zacht en geschikt voor alle temperaturen.  

De sokken zijn vrij van schadelijke chemicaliën . De gerecyclede flessen in hun sokken zijn na consumptie gerecyclede PET flessen, verwerkt met de ReNEW recycling technologie. Dit verbruikt minder middelen (water, energie, etc.) dan de productie van nieuw polyester uit ruwe olie en uiteraard helpt dit de hoeveelheid plastic afval te verminderen.

Alfredo gonzales
Alfredo Gonzales

De kleurrijke sokken van Alfredo Gonzales zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Ze zijn comfortabel, zacht, duurzaam en gaan lang mee. 

Het assortiment omvat diverse designs en kleuren met originele ontwerpen. 

Het knoopje is gemaakt van 100% gerecyclede petfles.

Effio sokken

In de tijd dat herensokken enkel zwart en grijs waren, werd Effio opgericht. De missie: het maken van de mooiste en beste herensokken van de wereld. Het resultaat: in september 2007 bracht Effio haar eerste collectie luxe herensokken. Sindsdien verrast Effio haar fans elk jaar op meerdere nieuwe ontwerpen. Van streep- tot bloemsokken en van effen tot geruite sokken.

De Effio sokken worden gebreid in Italië door het beste sokkenhuis ter wereld van Signore Bertoletti. Hiermee voldoen de sokken aan de hoogste kwaliteitseisen die je maar kan stellen.